Szponzorált tartalom
A távol-keleti konyha nem határolható el a vallástól, hisz a keleti hit szerint tilos bármi féle sertéshúst, illetve sertészsírt felhasználni főzés során, szent állatnak számít. Ám néhány vidéken olyan szigorúan veszik a vallást, hogy semmi féle melegvérű állatot nem esznek, így nagyon sok a vegetáriánus ember keleten. Azonban ez nem azt jelenti, hogy gasztronómiájuk szóra sem érdemes, hisz szinte mindenki számára ismertek és kedveltek a kelet ízei. Legfőbb alapja ételeiknek az ürü-, bárány-, szárnyas hús, melyet rengeteg fűszerrel és mártásos raguval ízesítenek. Rengeteg zöldséget használnak fel a főzés során, ám legfőbb táplálékuk a rizs. Az egész világban elismert és népszerű a keleti ízvilág, mely rendkívül változatosnak mondható. Ezt bizonyítja az a monda is, mely szerint a császár levágta annak a szakácsnak a kezét, aki egy évben kétszer ugyanazt az ételt rakta elé. Jellegzetes szokásuk, hogy fapálcikákkal, illetve porcelánkanállal étkeznek, illetve egy hétköznapon sem ritka, hogy 8-10 fogásból álló menüt produkálnak. Az étkezésekhez általában zöld teát fogyasztanak, híres és jellegzetes italuk pedig a szaké, azaz a rizspálinka. Amint láthatjuk, szinte mindenben eltér konyhaművészetük hazáénktól, pont ezért olyan nagyszerű és varázslatos a távol-kelet világa. Amennyiben szeretne még többet megtudni erről a különleges vidékről, ajánlom figyelmébe ezt az oldalt, mely összegyűjti Önnek az ezzel kapcsolatos érdekességeket, híreket. Jó böngészést!