A bojler tárolja a meleg vizet

Szponzorált tartalom

Bojler

A tömbházakhoz hasonlóan, a családi házak is rendelkeznek központi fűtéssel, csak nem teljesen abban a kivitelben. A tömbházban megszokott dolog, hogy a csapot megnyitva jön a meleg víz. Honnan? A bojler méreténél fogva, meghatározó lehet a személyek száma. A rengeteg lakással bíró társasházban óriási mennyiségű meleg vízre van szüksége, amit folyamatosan biztosítani kell.

Ehhez óriási méretű tárolókra van szükség és nagyteljesítményű kazánokra, amelyek felfűtik a vizet. A családi házak esetén, ahol egy család ilyen jellegű igényeit kell kielégíteni, elegendő lehet egy kisebb, akár 100-200 liter űrtartalmú bojler is. Az ebben tárolt vízmennyiséget a kazán folyamatosan melegíti, illetve melegen tartja.

Így a kényelem tökéletesen meg van oldva. Ahol vegyestüzelésű kazán működik, be kell gyújtani, hogy használati meleg vizet állítsunk elő, akár nyáron is. Ez sok macerával jár, ezért érdemes lehet az elektromos bojler üzemeltetése vagy napkollektor beiktatása, ami ingyenes energiával állítja elő a meleg vizet.