A multi split klíma működése: mit kell tudni róla?

Szponzorált tartalom

Mobil klíma

Aki egy igazán ütős megoldást keres a klimatizáláshoz, annak erre lesz szüksége! Ide kattintva mindent lényeges információt megkaphat a multi split klíma működéséről. Az alapelv ugyanaz, mint az egyszerű split klíma esetében. Azonban ott egyetlen kültéri és egyetlen beltéri egység van összeköttetésben egymással. A multi split egyetlen nagyteljesítményű kültérit és több csatlakoztatható beltérit foglal magába. Ezek egymástól függetlenül működtethetőek.

Tehát, ha a nappaliban 25C fokot szeretnénk, akkor a hálószobában ez az érték igény szerint 28-ra is beállítható. A külső egységhez maximálisan 5 darab beltéri egység csatlakoztatható és ez tökéletesen megfelel egy nagyobb családi ház légkondicionálására. A telepítésnél az sem jelent gondot, hogyha emeletes épületről van szó.

Viszont ebben az esetben számolni kell a nagyobb fogyasztással, hiszen minél több beltéri egység lép működésbe, annál több energiára van szükség. A másik lényeges dolog, amivel mindenképp számolni kell, az a telepítés. Lehetőleg úgy kell elhelyezni a kültéri egységet, hogy minél kevesebb falat kelljen áttörni azért, hogy a vezetékek elérjenek a beltéri egységekhez. Legalábbis ez lenne az optimális megoldás, viszont ez nem minden esetben kivitelezhető.

A klímaszerelő mindig egy terepszemlét fog végezni, aminek során pontosan feltérképezi, hogy milyen módon lesz beszerelve a multi split klíma. Mindenképp remek megoldásnak számít, ráadásul a klimaszakaruhaz.hu webáruházból akciós áron lehet hozzájutni az ilyen hatékony rendszerekhez. Mint mindenből, már ebből is létezik okos kivitel. Egyetlen applikáción keresztül állítani lehet a lakásban elhelyezett beltéri egységeket WiFi-n keresztül. Futurisztikus elképzelésnek tűnik, pedig ez már a jelen és mindenikinek elérhető. Sokkal előnyösebb, mint a mobil klíma, hiszen nem csap zajt és nem kell egyik helyiségből a másikba cipelni magunk után. A split klímánál gazdaságosabb vétel, mert egy egész rendszer kevesebbe kerül, mintha minden helyiséghez beszereltetnénk egy split klímát.