Többféle formában fogyasztható fehér rum

Szponzorált tartalom

Fehér rum

Nagyon messzire nyúlik vissza egyes italoknak a története. Szinte már mindenki hallott a fehér rum készítményekről, amelyeket gyakran a hajózással kötnek össze. Tény és való, hogy kezdetekben a Kari-tengeri térségekben fedezték fel és kezdték el alkalmazni, főként a matrózok. Előalítását tekintve, a cukorgyártás során visszamaradt melaszból vagy közvetlenül a kinyerésre szolgáló növény levének kipréselt anyagából hozzák létre.

A fehér rum első lépésben átesik egy erjesztési folyamaton, amit követ a lepárlás. Ha ez megvan, akkor gyakran tölgyfahordóba töltik és több-kevesebb időn át érlelik. Sokak kedvence, ami nem meglepő. Magában is kellemes hangulatot nyújt, de gyakran különféle koktélok alapjául szolgál.

A fehér rum igen sokoldalú különlegesség, amit megéri alaposan megismerni. Vásárlás során figyeljünk oda az alkoholtartalmára, mert ez széles skálán mozog. 35-től egészen 60%-ig nőhet. Nem véletlen, hogy az eladási listák élén van a fehér rum. Adjunk neki egy esélyt és tapasztaljuk meg, hogy mi olyan különleges benne!